A szivacskézilabda a mai világban egyre népszerűbb sportággá váló kézilabda alapiskolája. A gyerekek akár már óvodás kortól megismerkedhetnek a sportág játékos, képességfejlesztő oldalával. Jó hatással van a mentális, fizikai fejlődésre.

Sportág-specifikus képzést valójában az általános iskola alsó tagozatában célszerű megkezdeni. A szivacskézilabda adottságai kiválóan alkalmasak a gyerekek életkorának megfelelő gyakorlatok elvégzésére. Ez a képesség (meg tudja fogni a labdát) olyan pozitív élményekkel ruházza fel a gyerekeket, melyből hosszú távon építkezhetnek ők és a kézilabda sportág is.

A sportág alapjaira tanítja meg a fiatalokat Benke Péter, aki a Repülő Szarvas Diáksport Egyesület keretein belül pallérozza a lányokat, de vegyes csoportokkal is foglalkozik. Általános iskola 1. osztályától kezdve felmenő rendszerben készülnek a gyerekek a különböző korosztályos bajnokságokra, tornákra.

A sportág népszerűsítése érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk, melynek keretében a rendezvényeinken népszerűsítjük és megismertetjük a sportágat a résztvevőkkel és toborzási lehetőséget biztosítunk Benke Péter részére. Ők bemutató mérkőzéseket, edzéseket tartanak rendezvényeinken.

Az együttműködésünk másik részét a honlapon való megjelenés és a marketing tevékenység segítése jelenti.

Bízunk benne, hogy mindkét fél kölcsönösen kamatoztatja az együttműködést.